TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA 2009 – VÝSLEDKY



V pátek, sobotu a neděli 9. - 11. ledna 2009 se v Teplicích a Adršpachu konala Tříkrálová sbírka organizovaná Charitou ČR. Můžeme říct, že se setkala s velkým ohlasem, vítali jste nás. Jsme rádi, že je jen málo lidí, kteří sbírce nepřejí. Určitě je dobré pomáhat lidem, kteří potřebují pomoc. Stali se obětí živelné katastrofy, museli opustit svůj domov nebo to jsou děti bez rodičů... Dobré je na této sbírce také to, že víme, kam naše peníze jdou.


10% vybraných peněz je určeno na mezinárodní účely. Loni z naší sbírky bylo přispěno na projekt „Podpora bydlení chudých rodin s dětmi“ v Indii. 25% vybraných peněz je použito na charitativní účely v ČR, 39% na projetkty Farní charity Náchod – Dům na půli cesty (dočasný domov pro mladé lidi, kteří se ocitli v obtížné životní situaci - např. po odchodu z ústavu, z nefungující rodiny) a Domov pro matky s dětmi. 26% je možno využít v místě konání sbírky. O využití prostředků z loňské sbírky u nás v Teplicích jsme již psali (příspěvky na školní výlet a letní tábor dětem ze soc. slabých rodin), pokud máte návrhy na využití letošní, dejte nám vědět (uzávěrka je v srpnu 2009).


Koledování se všem malým králům velice líbilo, domů si odnesli spousty sladkostí. S jednou skupinkou jsme si ještě stihli zabruslit. Večer jsme se setkali ve společenské místnosti MěÚ. Setkání bylo velice milé, veliký úspěch měly i „sněhové hry“ před úřadem. Nejmladšímu koledníkovi bylo 5 a nejstaršímu 17 let. Přálo nám i počasí, ty největší mrazy se vyřádily v týdnu a na víkend se mírně oteplilo.


Letos se vybralo 36293 kč, což je o 2779 kč více než loni. Přehled podle místních částí:


oblast

vybráno Kč

vedoucí

Teplice střed

4320+10zl

Liběna Hrušková

Dolní Teplice

8103

Jana Záleská

Bytovky ve středu Teplic

1884

Helena Šikutová

Kamenec

4009

Martin Mráz

Horní Teplice

2596

Antonín Berka

konec Dolních T., Bohdašín, Bučnice, část H.Adr.

3683

Petr Tauscher

Dědov

1489

Pavlína Kollertová

Lachov

1360

Nikola Machová

Zdoňov (2 skupiny)

4054

Věra Bartoníčková, Milena Kretschmerová

Dolní Adršpach

2589

Nikola Klikarová

Horní Adršpach, N. Dvůr

2206

Martin Mráz


Letos jsme se snažili projít všechny městské části Teplic a Adršpach. Potěšili jsme také staré lidi v domově důchodců. Horní Adršpach se nám nepodařilo projít celý – neměli jsme zvláštní skupinu, šli jsme tam v neděli odpoledne s králi z Teplic, kterým sobota nestačila. Někteří z vás nebyli doma. Pokud byste ještě rádi přispěli, můžete poslat dárcovskou SMS ve tvaru DMS KOLEDA na číslo 87 777 (cena 30kč, pro sbírku 27kč) nebo lépe na účet 33001122/0800 u České spořitelny.

Jestliže máte dotazy ke sbírce, můžete volat místním asistentům na 608111829 nebo 491613719. Informace o celostátní sbírce naleznete také na www.trikralovasbirka.cz.


Děkujeme Základní škole Teplice nad Metují za pomoc při zajišťování dětí a MěÚ Teplice nad Metují za poskytnutí společenské místnosti úřadu. Jménem budoucích obdarovaných děkujeme všem vedoucím i malým králům za účast a především vám všem přispěvatelům. Těšíme se na Tříkrálovou sbírku 2010.


Martin a Helena Mrázovi, místní asistenti tříkrálové sbírky