Rok 2010

Výsledky

oblast vybráno Kč vedoucí doba
Teplice střed 4676 Liběna Hrušková sobota
Dolní Teplice 5510 Jana Záleská sobota
bytovky ve středu Teplic 1646 Helena Šikutová čtvrtek
Kamenec 5493 Martin Mráz sobota
Horní Teplice + ulice s obchody 3159 Petr Tauscher sobota
Dědov 1252 Pavlína Kollertová  
Lachov 963 Nikola Machová sobota
Zdoňov 2419 Věra Bartoníčková  
konec Dolních T., Bohdašín, Bučnice 1934 Petr Tauscher neděle
Horní Adršpach 2893 Martin Mráz neděle

Celkem 29945 Kč.

Články v místních novinách

Průběh

     Ve čtvrtek 7. ledna chodila jako první skupina paní Šikutové po teplických bytovkách.
     Hlavní koledovací den byla sobota. Jedna skupina vedená paní Hruškovou začínala u. Ostatní se připravily ve společenské místnosti městského úřadu a vyrazily do ulic. V poledne děti šly většinou domů na oběd, některé skupinky byly pozvány vedoucím na oběd. Odpoledne šly opět na koledu a navečer se všechny skupinky setkaly ve společenské místnosti. Bylo to velmi milé. Skupinky docházely postupně a každý dostal čaj a něco k jídlu. To vše připravily dvě milé babičky, za což jim děkujeme. Děti si ještě zahrály společenské hry pod vedením jedné maminky.
     Už v sobotu si některé děti přály jít ještě v neděli. Sestavili jsme se sedmi dětmi dvě skupinky a odpoledne vyrazili. Snažili jsme se pokračovat v úsecích, které jsme nemohli stihnout v sobotu. Vše jsme ovšem projít nestihli.

     Letošní organizace byla zvláště v neděli mírně chaotická. Nedbale jsme prošli Horní Teplice a Bohdašín. V Bučnici byl jen jeden dům. Dolní Adršpach se nechodil vůbec. Horní Adršpach jen částečně, Zdoňov také jen z poloviny. Rozhodně jsme se skupinkami prošli tolik, kolik se dalo. Loni bylo více skupinek. Příští rok se budeme muset lépe věnovat přípravě.

Využití sbírky

     Do Teplic nad Metují se obvykle vrací 25% sbírky, letos to bylo 7112 Kč. U nás v Teplicích je problém najít rodinu v nouzi. Za celý rok se ozvali dva lidé s návrhy na využití sbírky. Prvním z nich byl příspěvek jedné rodině na letní dětský tábor. Z časových důvodů nakonec příspěvek nebyl vyplacen. Druhý návrh byl podán pozdě, budeme o něm uvažovat příští rok.
     Nakonec jsme se dohodli s ředitelem základní školy a učiteli, že celou sumu rozdělíme 15 rodinám ze sociálně slabých rodin na příspěvky na školní výlety a pomůcky.
     Pokud máte nějaké návrhy na využití příští sbírky, napište nám, přispět lze kdykoli.

Z koledy

Snímky jsou zmenšeny, originály můžeme zaslat např. leteckou poštou (pište na horniteplice@gmail.com ).