TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA 2011



Charita Česká republika opět pořádá tradiční Tříkrálovou sbírku na pomoc rodinám a lidem v nouzi. Pokud i u Vás doma zazvoní tři králové, můžete si poslechnout jejich koledu a budete moci přispět do kasičky Charity ČR. Každou skupinku bude doprovázet dospělá osoba s průkazkou.

Sbírka bude probíhat hlavně v sobotu 8.ledna, některé skupinky mohou ovšem chodit i jiné dny (např. v Teplických bytovkách chodí obvykle už ve všední den).

Skupinky ještě v tuto chvíli nemáme sestavené. Pokud se chcete zúčastnit Tříkrálové sbírky, ať již jako vedoucí skupinky nebo jako malý král, zavolejte koordinátorům sbírky. Naší oblastí jsou Teplice nad Metují se všemi místními částmi a Adršpach.



Využití sbírky 2010


V Teplicích nad Metují a Adršpachu bylo v roce 2010 vybráno celkem 29945 Kč. Jejich využití bylo jako obvykle - 35% na humanitární pomoc Charity v ČR a zahraničí, 40% projekty farní charity Náchod – Dům na půli cesty, Sv. Anna - Domov pro matky s dětmi a 25% bylo určeno na použití v oblasti konání sbírky, tj. v Teplicích nad Metují.

Letos jsme se rozhodli podpořit zdejší děti ze sociálně slabších rodin. Částku 25% jsme po dohodě s ředitelem a učiteli základní školy rozdělili a věnovali několika dětem na úhradu školní akce nebo pomůcek. Pokud máte návrh na využití příští sbírky, kontaktujte koordinátora.


Více na www.horniteplice.cz/trikralovasbirka



Těšíme se na setkání. Tři králové vás potěší, sami si užijí legraci a pomůžou dobré věci.


Martin a Helena Mrázovi – koordinátoři sbírky, tel. 491613719, 608111829