TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA 2012



Charita Česká republika opět pořádá tradiční Tříkrálovou sbírku na pomoc rodinám a lidem v nouzi. Pokud i u Vás doma zazvoní tři králové, můžete si poslechnout jejich koledu a budete moci přispět do kasičky Charity ČR. Každou skupinku bude doprovázet dospělá osoba s průkazkou.

Sbírka bude probíhat v pátek až neděli 6. - 8. ledna 2012, některé skupinky mohou ovšem chodit i jiné dny (např. v bytovkách v centru Teplic chodí obvykle už ve všední den).

Máte možnost přispět také svou účastí a vyjít do ulic v převleku krále, nebo jako vedoucí skupinky. Na věku nezáleží. Těšíme se na setkání s novými tvářemi. Hlásit se můžete již teď na níže uvedená telefonní čísla. Naší oblastí jsou Teplice nad Metují se všemi místními částmi a Adršpach.



Využití sbírky 2011


V Teplicích nad Metují a Adršpachu bylo v roce 2011 vybráno celkem 38224 Kč. Jejich využití bylo jako obvykle - 35% na humanitární pomoc Charity v ČR a zahraničí, 40% projekty farní charity Náchod – Dům na půli cesty, Sv. Anna - Domov pro matky s dětmi a 25% bylo určeno na použití v oblasti konání sbírky, tj. v Teplicích nad Metují a okolí.

Z této částky, která činila 8909 Kč, byl poskytnut příspěvek jedné rodině s 2 dětmi na nutnou elektroinstalaci, dále byl zaplacen jednomu dítěti letní tábor a dvěma dětem bylo zaplaceno školné v ZUŠ. Víte-li o někom, kdo se nachází v nouzi, ať již krátkodobé nebo dlouhotrvající, sdělte nám to.


Více na www.horniteplice.cz/trikralovasbirka




Martin a Helena Mrázovi – koordinátoři sbírky, tel. 491613719, 608111829