Rok 2012

Výsledky

oblast vybráno Kč vedoucí doba
Dolní Teplice, část Teplice střed 8739 Jana Záleská So
bytovky ve středu Teplic 2752 Helena Šikutová Čt
Kamenec 5263 Klára Zahálková So
část Teplice střed / Dolní Adršpach, Horní Teplice část, Bučnice 4704 Antonín Berka / pan Doležal So / Ne
konec Dolních Teplic, část Teplice střed, Horní Teplice část 4985 Martin Mráz So, Ne
Bohdašín 1209 Eva Hartová Ne
Dědov 2014 Pavlína Kollertová So
Lachov 1170 Nikola Machová So
Zdoňov 3221 Kristina Kořínková So
Horní Adršpach 2730 Veronika Řezáčová So

Celkem 36787 Kč.

Kdy byla

     Ve čtvrtek až neděli 5. - 8. ledna 2012 se v Teplicích a Adršpachu konala Tříkrálová sbírka organizovaná Charitou ČR. Děkujeme za příspěvky, jsou určeny na dobrou věc. Těší nás vaše vřelé přijetí. Pokud se někam naši tři králové z nějakých důvodů nedostanou, mnohdy vás to mrzí. To je pro nás velice silná motivace pomáhat při organizaci třech králů. Další důvod je sociální – každá událost ve městě, tedy setkání lidí je prospěšné. Děti navíc poznají svoje okolí a sousedy.

Průběh

     Nejprve jako obvykle prošla paní Šikutová ve čtvrtek bytovky ve středu Teplic. Skupiny ve Zdoňově, Lachově a Dědově si již několik ročníků koledníky zajišťují sami a chodí zpravidla v sobotu. Letos jsme našli skupinu i v Horním Adršpachu, kam jsme po několik ročníků jezdili s Teplickými králi.
     V samotných Teplicích je hlavní koledovací den sobota. Skupin stále moc nemáme a proto každá skupina koleduje celý den, pochopitelně s přestávkou na oběd. Sraz jsme měli v klubu městského úřadu, odkud skupinky vyrážely na okruhy. Dětem, vedoucím i lidem se koledování velice líbilo. Večer jsme se setkali opět v teple klubu městského úřadu, kde nám některé maminky připravily teplý čaj, něco na zakousnutí a děti si mohly zahrát hry.
     Protože jsme za sobotu vše neprošli a byly děti, které se do sobotních skupin nevešly, vyrazili jsme ještě v neděli. Jako vedoucí se nám také nabídl pan Doležal. Dvě skupiny ten den prošli Dolní Adršpach, Bučnici a nakonec zbytek okruhu Teplic střed a Horních Teplic.

Zhodnocení

     Z koledy máme dobrý pocit. Lidé nás vítají, rádi si krále poslechnou a přispějí. Jen velice málo z vás se sbírkou z nějakých důvodů nesouhlasí, na což má každý právo. Snažíme se díl, který se vrací do Teplic, použít účelně. Zatím jsme z výtěžku přispívali rodinám z Teplic, popř. dětem, které navštěvují základní školu, ale velice rádi přispějeme v Adršpachu.
     Letošní sbírky se zúčastnilo 28 dětí a 11 vedoucích. Vybralo se 36787 Kč, což je asi o 1500kč méně než v loňském rekordním roce. Podívali jsme se do všech místních částí Teplic kromě Nového Dvoru, samozřejmě se nám nepodařilo projít všechny domy. Bohužel se ale stalo, že na některé tradičně navštěvované domy jsme letos zapomněli – okruh Teplice střed dokončovalo několik skupin. Pokud jsme Vás nezastihli, neváhejte využít bankovní účet sbírky nebo dárcovskou SMS, které najdete na www.trikralovasbirka.cz .

O využití

     25% vybraných peněz je použito na projekty Charity v České republice, 10% na projekty Charity v zahraničí (loni se přispívalo na školní autobus v Indii), 39% na projekty Farní charity Náchod – Dům na půli cesty (dočasný domov pro mladé lidi, kteří se ocitli v obtížné životní situaci - např. po odchodu z ústavu, z nefungující rodiny), Domov pro matky s dětmi a Charitní ošetřovatelskou a pečovatelskou službu (tato výborná charitní služba zatím není v Teplicích dostupná, ale může se to změnit). 26% je možno využít v místě konání sbírky, tedy v Teplicích a Adršpachu.
     Minulý rok jsme velice obtížně hledali vhodné uplatnění sbírky. Vždy se snažíme najít nějaké rodiny, které se dostali do těžké situace a příspěvek vhodně využijí. Rádi bychom také nalezli dlouhodobé využití sbírky, např. koupě nějaké věci, která se bude využívat delší dobu. zatím jsme na nic nepřišli, rádi uvítáme Vaše návrhy.

Články v místních novinách

Z koledy